ترسناک ترین فیلم های جهان - بخش دوم

وی دیو avatar   
وی دیو
در این مقاله ما قصد داریم که ۴۰ مورد از ترسناک ترین فیلم های دنیا را به شما معرفی کنیم؛ از فیلم‌های هیولایی گرفته تا اسلشری و هتل‌های تسخیر شده در این مقاله قرار دارند. ....

 شخصیت اصلی فیلم The Texas Chainsaw Massacre در حال دویدن به همراه اره برقی

۳۰- فیلم The Texas Chain Saw Massacre

فیلم کشتار با اره‌برقی در تگزاس

اکران: ۱۱ اکتبر ۱۹۷۴

زیرژانر: ترسناک اسلشری

کارگردان: توبی هوپر

نویسنده: توبی هوپر، کیم هنکل

بازیگران: مریلین برنز، پاول ای. پارتین، ادوین نیل

میانگین امتیازات The Texas Chain Saw Massacre در IMDB: ۷.۵ | امتیاز متاکریتیک: ۷۸

ما در این فیلم داستان یک گروه از دوستان را دنبال می‌کنیم که قربانی یک خانواده آدم‌خوار می‌شوند؛ آن هم زمانی‌که در حال رفتن به یک خانه قدیمی هستند و قصد دارند که از آن بازدید کنند. کاری که این فیلم برای جلب توجه مخاطبان کرد تا فروش خود را بیشتر کند، این بود که اعلام کرد داستان این اثر، براساس اتفاقات واقعی است. البته نمی‌توان گفت که حرف این کمپین ۱۰۰٪ دروغ یا راست بوده است. زیرا شخصیت صورت‌چرمی و یک سری از جزئیات کوچک داستان، از ماجرای جنایت‌های قاتلی به نام اد گین الهام گرفته شده است؛ اما بخش زیادی از داستان فیلم ساختگی است. از آنجایی که این فیلم بودجه خیلی کمی داشت، کارگردان مجبور شد که بیشتر از بازیگران ناشناخته استفاده کند و ساعت‌های بیشتری را به فیلم‌برداری اختصاص دهد تا هزینه تمام شده کاهش یابد.

از طرف دیگر هم کارگردان تا جایی که توانست، صحنه‌های بسیار خشن را حذف کرد تا بتواند آن را با درجه سنی PG اکران کند اما سرانجام در سطح بزرگسالان درجه‌بندی شد؛ تا حدی که خیلی از کشورها نمایش آن را ممنوع کردند و یک سری از سالن‌های سینما هم پخش آن را متوقف کردند. اما انگار این فیلم هم مانند مورد قبلی تمام این سختی‌ها را تحمل کرد تا در آخر هم به موفقیت خیلی زیادی در بخش باکس آفیس شود و هم بتواند جایگاه یکی از بهترین و تاثیرگذارترین آثار ژانر وحشت را به‌دست بیاورد. همین محبوبیت منجر به این شد که مجموعه‌ای حول محور داستان صورت‌چرمی به وجود بیاید و داستان او و اعضای خانواده‌اش در دنباله‌ها، پیش‌درآمدها، نسخه بازسازی، کمیک بوک‌ها و بازی‌های ویدیویی دنبال شود.


شکارچی کوسه در حال فرار از کوسه در فیلم Jaws

۲۹- فیلم Jaws

فیلم آرواره‌ها

اکران: ۲۰ ژوئن ۱۹۷۵

زیرژانر: ترسناک دلهره‌آور

کارگردان: استیون اسپیلبرگ

نویسنده: پیتر بنچلی و کارل گاتلیب

بازیگران: روی شایدر، رابرت شاو، ریچارد درایفس

میانگین امتیازات Jaws در IMDB: ۸ | امتیاز متاکریتیک: ۸۷

خدا پدر و مادر استیون اسپیلبرگ را بیامرزد که با ساخت فیلم آرواره‌ها، این فرصت را در اختیار ۳ کارگردان دیگر قرار داد تا راهی را که او آغاز کرده بود، ادامه دهند و مجموعه‌ای از داستان Jaws خلق کنند. البته همان‌طور که حدس می‌زنید، در این مجموعه، همان فیلمی که استیون اسپیلبرگِ محبوب ساخته، مورد بحث است. در این فیلم، یک کوسه سفید بزرگ گوشت‌خوار، به افرادی که در یک تابستان گرم به ساحل یک شهر تفریحی آمده بودند، حمله کرد. همین موضوع باعث شد تا رئیس پلیسی به نام مارتین برودی به کمک یک زیست‌شناس و یک شکارچی حرفه‌ای کوسه، به شکار این هیولا برود. از افتخارات فیلم آرواره‌ها و البته استیون اسپلیبرگ می‌توان به این مورد اشاره کرد که این اثر اولیل فیلمی بود که در اقیانوس فیلم‌برداری شد. خب قاعدتا مشکلات مختلفی را هم به‌دنبال داشت؛ مانند عقب افتادن از تاریخ اکران و بالا رفتن بودجه ساخت.

با اینکه این فیلم مانند موارد قبلی در طی فرایند ساخت هفت خان رستم را پشت سر نگذاشت، اما توانست با یک کمپین تبلیغاتی بسیار گسترده و تبلیغات در تلویزیون و کارهای دیگر، حسابی اسم خود را روی زبان‌ها بیاندازد. این فیلم به‌لطف زحمت سازندگان، توانست چندین جایزه مختلف را برای موسیقی و تدوین خود کسب کند و بعد هم لقب پرفروش‌ترین فیلم تاریخ را به‌دست آورد. این فیلم توانست با ایده بسیار جذاب خود، افتخار کسب جایگاه بالا در باکس آفیس را به فیلم‌های اکشن و ماجراجویی بازگرداند. منتقدان زیادی بودند که این اثر را مورد تحسین قرار دادند و اعتقاد داشتند که شخصیت‌های کاملا انسانی این اثر، یکی از نقاط مثبت و تأثیرگذار آن محسوب می‌شوند.


سیسی اسپک به همراه پایپر لوری در فیلم Carrie

۲۸- فیلم Carrie

فیلم کری

اکران: ۳ نوامبر ۱۹۷۶

زیرژانر: ترسناک فراطبیعی

کارگردان: برایان دی پالما

نویسنده: لارنس دی. کوهن

بازیگران: سیسی اسپیسک، پایپر لوری، ایمی اروینگ

میانگین امتیازات Carrie در IMDB: ۷.۴ | امتیاز متاکریتیک: ۸۵

کتاب‌های ترسناک استیفن کینگ همیشه یکی از منابع عالی برای ساخت آثار اقتباسی در ژانر وحشت به حساب می‌آمد؛ البته هنوز هم به همین شکل است و هنوز هم فیلم‌های براساس کارهای او ساخته می‌شود. همین داستان رمان کری چندین بار اقتباس شد اما هیچکدام نتوانستند به موفقیت نسخه اصلی برسند. در این فیلم، سیسی اسپیسک ایفای نقش کری وایت را برعهده داشت؛ یک دختر ۱۶ ساله با دیگر دختران همسن و سال خودش تفاوت داشت. کری به خاطر همین تفاوت‌ها، مدام در مدرسه توسط قلدرها مسخره می‌شد و مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفت. هم‌کلاسی‌های کری اصلا از این موضوع اطلاع نداشتند که او قدرت‌های دورجنبی دارد و چه کارهایی می‌تواند انجام دهد. فیلم کری نه‌تنها یکی از بهترین اقتباس‌ها براساس کارهای کینگ محسوب می‌شود، بلکه اولین اثری است که با الهام از نوشته کینگ ساخته شده است. این فیلم بلافاصله بعد از اکران، هم از نظر فروش و هم در میان منتقدان، موفقیت خیلی زیادی به‌دست آورد و از آن به‌عنوان یکی از بهترین فیلمهای ترسناک تاریخ یاد می‌شود.

این فیلم حتی در بخش بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مکمل زن در مراسم اسکار، نامزد دریافت جایزه شد. بارها و بارها، منتقدان و علاقمندان به آثار سینمایی، این فیلم را به‌عنوان بهترین نسخه اقتباسی از این داستان، یکی از بهترین فیلم‌های اقتباسی براساس آثار کینگ، یکی از بزرگ‌ترین فیلم‌های ترسناک تاریخ و غیره انتخاب کرده‌اند. مجله امپایر، فیلم کری را در رتبه ۸۶ فهرست ۵۰۰ فیلم بزرگ تاریخ سینما قرار داد. از طرف دیگر هم مجله اینترتینمنت ویکلی، در فهرست ۵۰ فیلم برتر دبیرستانی، فیلم کری را در رتبه ۱۵ قرار داد. فیلم Carrie آنقدر فوق‌العاده و عالی بود که تا حد زیادی آثار مشابه خودش را تحت تاثیر قرار داد و هنوزم که هنوز است، تاثیر این فیلم را می‌توان روی آثار مختلف دید؛ خصوصا سکانس پرام که تا حد زیادی فرهنگ عامه را تحت تاثیر قرار داد و جایگاه ۸ را در فهرست ۱۰۰ لحظه ترسناک سینمایی در برنامه Bravo کسب کرد.


جیمی لی کورتیس به همراه چاقو در فیلم Halloween

۲۷- فیلم Halloween

فیلم هالووین

اکران: ۲۵ اکتبر ۱۹۷۸

زیرژانر: ترسناک اسلشری

کارگردان: جان کارپنتر

نویسنده: جان کارپنتر و دبرا هیل

بازیگران: دونالد پلزنس، جیمی لی کورتیس، نیل کسل

میانگین امتیازات Halloween در IMDB: ۷.۷ | امتیاز متاکریتیک: ۸۷

زمانی‌که به آثار قدیمی نگاه می‌کنیم، میبینیم اکثرا فیلم‌های موفق (خصوصا در ژانر وحشت)‌ به‌گونه‌ای ساخته شدند که موفقیت فوق‌العاده‌ای را به ارمغان آوردند و بیشتر آن‌ها هم تبدیل به یک مجموعه شدند و دنیای مخصوص به خودشان را به وجود آوردند. در این مورد هم مانند موارد قبلی ما با یک مجموعه طرف هستیم که مجدد همان قسمت اول آن مورد بحث ما قرار دارد. جیمی لی کورتیس که حالا به بازیگر محبوبی تبدیل شده، با همین فیلم هالووین استارت کار خود را زد. جان کارپنتر و دبرا هیل داستان را به‌گونه‌ای نوشتند که ما در آن با یک بیمار روانی طرف هستیم که به جرم کشتن خواهر نوجوان خود در شب هالووین، آن هم زمانی‌که ۶ سال بیشتر سن نداشت، در یک آسایشگاه زندانی شد. ۱۵ سال بعد از این واقعه، او از آن آسایشگاه فرار می‌کند و به شهر خود بازمی‌گردد.

او در این شهر یک زن جوان که پرستار است و دوستان او را تحت تعقیب قرار می‌دهد؛ آن هم زمانی‌که توسط روانپزشک خود تحت مراقبت قرار دارد. این فیلم به محض اینکه اکران شد، هم توسط مخاطبان و هم منتقدان تا حد زیادی مورد تحسین قرار گرفت و بلافاصله تبدیل به یکی از پرسودترین فیلم‌های مستقل شد. موسیقی و سبک کارگردانی کارپنتر بزرگ‌ترین نقطه مثبت این اثر محسوب می‌شد. در عین حال که خیلی‌ها اعتقاد داشتند این اثر به‌طرز فوق‌العاده‌ای توانسته از آثار اسلشری دیگر مانند فیلم روانی و فیلم Black Christmas (کریسمس سیاه) الهام بگیرد؛ خیلی‌های دیگر هم اعتقاد داشتند که این اثر می‌تواند سادیسم و زن‌ستیزی را به مخاطبان خود آموزش دهد و آن‌ها را به انجام این کارها تشویق کند. از طرف دیگر هم خیلی از منتقدان اعتقاد داشتند که این اثر به‌نوعی یک انتقاد اجتماعی از بی‌اخلاقی جوانان و نوجوانان دهه ۷۰ آمریکا بوده است.


سیگورنی ویور به همراه یک گربه در سفینه فضایی در فیلم Alien

۲۶- فیلم Alien

بیگانه

اکران: ۲۵ می ۱۹۷۹

زیرژانر: ترسناک علمی تخیلی

کارگردان: ریدلی اسکات

نویسنده: دن اوبرایان

بازیگران: تام اسکریت، سیگورنی ویور، ورونیکا کارترایت

میانگین امتیازات Alien در IMDB: ۸.۴ | امتیاز متاکریتیک: ۸۹

چند مورد قبلی که بررسی شد، قسمت اول آن‌ها یک مجموعه را به وجود آوردند. اما این مورد کاملا متفاوت است. ریدلی اسکات با ساخت فیلم بیگانه کاری کرد که یک غول به وجود آمد؛ غولی که نه‌تنها در دنیای سینمایی و هالیوود، بلکه در رسانه‌های دیگر مانند بازی‌های ویدیویی، کتاب‌های کمیک، آثار تلویزیونی و غیره، هم حضور پررنگی دارد. ماجرای Alien از سال ۱۹۷۹ آغاز شد اما هنوز که هنوز است، بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال، هیچ پایانی ندارد و قصد پایان یافتن هم در ذهنش نیست. در طی این سال‌ها آثار سینمایی زیادی از این دنیا ساخته شد اما ما طبق معمول به سراغ بهترین آن یعنی همان نسخه ریدلی اسکات می‌رویم. ما در این اثر وحشتناک داستان یک کشتی فضایی تجاری و البته خدمه آن را دنبال می‌کنیم. این افراد بعد از اینکه یک پیام ناشناخته را دریافت می‌کنند که به‌نوعی درخواست کمک دارد، سعی می‌کنند که خود را به آن‌جا برسانند.

اما خب درست مانند تمام آثار ترسناک، ناگهان همه چیز به هم می‌پیچد و اتفاقاتی رخ می‌دهد که هیچکس توقع آن را ندارد. به محض اینکه آن‌ها به محل مورد نظرشان می‌رسند، یکی از اعضای خدمه توسط یک موجود مورموز مورد حمله قرار می‌گیرد. طولی نمی‌کشد که دیگر اعضای این کشتی متوجه می‌شوند که این حمله تازه اول ماجرا است. خوشبختانه این فیلم از همان زمان اکران خود تا حد زیادی مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. علاوه‌بر این، موفق شد که در مراسم‌های مختلف نامزد یا موفق به دریافت جایزه شود. با اینکه به مرور زمان آثار مختلفی در این مجموعه ساخته شد که از لحاظ فناوری و جلوه‌های ویژه چند برابر بهتر از نسخه اصلی بود، اما باز هم نسخه ریدلی اسکات به‌عنوان یکی از فیلم های ترسناک برتر تاریخ شناخته می‌شود.


جک نیکلسون با یک تبر به همراه شلی دووال در فیلم The Shining

۲۵- فیلم The Shining

فیلم درخشش

اکران: ۲۳ می ۱۹۸۰

زیرژانر: ترسناک روانشناختی

کارگردان: استنلی کوبریک

نویسنده: استنلی کوبریک و دیان جانسون

بازیگران: جک نیکلسون، شلی دووال و دنی لیوید

میانگین امتیازات The Shining در IMDB: ۸.۴ | امتیاز متاکریتیک: ۶۶

یک زن و شوهر به همراه پسر کوچک خودشان به یک هتل تفریحی که در کوه‌های کلرادو قرار دارد، می‌روند و وظیفه دارند که از آن مراقبت کنند. اما در طی داستان مشخص می‌شود که آن‌ها قرار است تنها ساکنان این هتل در آن زمستان طولانی باشند. مدیر هتل به آن‌ها هشدار داده بود که این وظیفه را قبول نکنند زیرا در طی تابستان سال ۱۹۷۰، اتفاق بسیار وحشتناکی رخ داده بود. زمانی‌که این فیلم اکران شد، خود استیفن کینگ اولین نفری بود که از این اثر انتقاد کرد و معتقد بود که فیلمنامه فاصله و تفاوت زیادی با داستان اصلی در رمان دارد. در همان زمان هم نقدهای مختلفی حول محور این فیلم منتشر شد که یک سری از آن‌ها خوب و یک سری دیگر بد بودند. اما به مرور زمان این موضوع تغییر کرد و حالا این اثر به‌عنوان یکی از بهترین آثار ژانر وحشت به حساب می‌آید.

با اینکه منتقدان بازی جک نیکلسون و هتل اورلوک را خیلی دوست داشتند، اما معتقد بودند که داستان نوشته شده در فیلمنامه، ریتم و منطق زیادی ندارد. منتقدان ابتدایی معتقد بودند که سرعت پیش‌روی داستان خیلی کند است و سخت می‌توان با شخصیت‌ها ارتباط برقرار کرد. نظرات خود استیفن کینگ هم حاشیه‌های زیادی را به وجود آورد. او معتقد بود که فیلم درخشش به‌عنوان یک اثر ترسناک خیلی خوب است اما در بحث اقتباسی ضعیف عمل کرده است. او همچنین به انتخاب جک نیکلسون هم انتقاد کرد و به نظر او این انتخاب اشتباه بوده است. تنها جایزه‌ای هم که این فیلم برنده شد، جایزه ساترن و بخش بازیگر مکمل مرد بود. بنیاد فیلم آمریکا هم در فهرست ۱۰۰ سال... ۱۰۰ دلهره خود، فیلم درخشش را در رتبه ۲۹ و در فهرست ۱۰۰ سال... ۱۰۰ قهرمان و شرور، جک تورنس را در رتبه ۲۵ شروران قرار داد.


کرت راسل به همراه یک چراغ در فیلم The Thing

۲۴- فیلم The Thing

فیلم موجود

اکران: ۲۵ ژوئن ۱۹۸۲

زیرژانر: ترسناک علمی تخیلی

کارگردان: جان کارپنتر

نویسنده: بیل لنکستر

بازیگران: کرت راسل، ای. ولفورد بریملی، تی. کی. کارتر

میانگین امتیازات The Thing در IMDB: ۸.۱ | امتیاز متاکریتیک: ۵۷

زمانی‌که یک گروه از محققان آمریکایی در جنوبگان با یک موجود نامشخص و مرموز برخورد می‌کنند، هیجان داستان آغاز می‌شود. این موجود، یک شکل زندگی فرازمینی و انگل مانند است که خودش را شبیه به افراد دیگر در می‌آورد و بعد هم حرکات و اندام‌های آن‌ها را تقلید می‌کند. حتی تصور کردن به این موضوع هم بسیار ترسناک است. فکر کنید که حتی نتوانید به نزدیک‌ترین افراد زندگی خود اعتماد کنید؛ زیرا نمی‌دانید که آن‌ها خودِ واقعی‌شان هستند یا آن موجود مقابل شما ایستاده است. همین موضوع هم باعث می‌شود تا اعضای این گروه دچار پارانویا و درگیری با یکدیگر شوند زیرا دیگر نمی‌توانستند به یکدیگر اعتماد کنند و هر کدام از آن‌ها می‌توانست همان موجود باشد. این فیلم براساس رمانی که با نام Who Goes There? و با قلم جان دبلیو. کمبل منتشر شده، نوشته شده است.

البته این داستان یک بار دیگر هم در سال ۱۹۵۱ هم با نام The Thing from Another World (چیزی از دنیای دیگر) به روی پرده سینماها رفته بود. جالب است بدانید که تولید فیلم موجود، در دهه ۷۰ آغاز شده بود اما این اثر هم هفت خان رستم را طی کرد تا به مرحله اکران رسید. در طی این مدت، چندین کارگردان و نویسنده مختلف به روی کار آمدند و هر کدام ایده‌ها و رویکردهای متفاوتی را برای این داستان داشتند. همه این‌ها دست به‌دست هم دادند تا مراحل پیش تولید چندین سال طول بکشد و مرحله فیلم‌برداری در سال ۱۹۸۱ آغاز شود. برخلاف خیلی از فیلم‌هایی که در این فهرست هستند، این اثر در ابتدای اکران خود، با نظرات منفی خیلی زیادی روبه‌رو شد و لقب آشغال را گرفت. حتی مجله سینمایی Cinefantastique لقب نفرت‌انگیزترین فیلم تاریخ را به آن داد. البته خیلی‌ها اعتقاد دارند که علت اصلی این شکست، وجود رقبایی مانند فیلم E.T. the Extra-Terrestrial (ئی.تی. موجود فرازمینی) بوده است.


جف گلدبلوم بعد از تبدیل شدن به یک حشره در صحنه ترسناک فیلم The Fly

۲۳- فیلم The Fly

فیلم مگس

اکران: ۱۵ اوت ۱۹۸۶

زیرژانر: ترسناک علمی تخیلی

کارگردان: دیوید کراننبرگ

نویسنده: چارلز ادوارد پوگ و دیوید کراننبرگ

بازیگران: جف گلدبلوم، جینا دیویس، جان گتس

 میانگین امتیازات The Fly در IMDB: ۷.۶ | امتیاز متاکریتیک: ۷۹

فیلم مگس داستان یک دانشمند عجیب و غریب را برای ما نقل می‌کند؛ کسی که بعد از شکست خوردن یکی از آزمایش‌هایش، به مرور تبدیل به یک موجود هیبریدی و مگسی شد. اگر اسم فیلم مگس را در این فهرست نمی‌آوردیم، نمی‌توانستیم لقب کامل را روی آن بگذاریم. اگر دقت کرده باشید، فیلم ترسناک موفقِ کمی وجود دارد که اقتباسی نباشند و فیلمنامه‌ای اوریجینال داشته باشند. با اینکه این فیلم هم براساس داستانی کوتاه که با همین نام و به قلم جرج لانگلان منتشر شده، نوشته شده است، اما باز هم نمی‌توانیم بگوییم که یک اقتباس کامل است. فیلم مگس که بودجه کم ۹ میلیون دلاری داشت، توانست در باکس آفیس، چیزی حدود ۶۰ میلیون دلار فروش داشته باشد. همین فروش هم باعث شد تا او تبدیل به پرفروش‌ترین و پرسود‌ترین اثر سینمایی در رزومه کاری کراننبرگ باشد.

علاوه‌بر فروش خیلی زیاد، طرفداران و منتقدان هم تا حد زیادی از آن استقبال کردند و جلوه‌های ویژه و ایفای نقش گلد بلوم را از نقاط مثبت بزرگ آن دانستند. هنرنمایی که گریمورها در این پروژه انجام دادند، باعث شد تا فیلم The Fly در مراسم اسکار همان سال، موفق به دریافت جایزه، در بخش بهترین گریم شود؛ این تنها اسکاری محسوب می‌شد که توسط فیلمی که کراننبرگ کارگردانی کرده بود، دریافت شد. ۳ سال بعد از اکران این اثر، دنباله‌ای هم به نام The Fly II توسط کریس والاس (متخصص جلوه‌های ویژه فیلم اصلی) ساخته شد که به اندازه قسمت اول موفق نشد. پیش از کراننبرگ، کارگردان جوانی به نام رابرت بیرمن انتخاب شده بود که این اثر را کارگردانی کند.


آنتونی هاپکینز به همراه جودی فاستر در حال صحبت کردن در فیلم The Silence of the Lambs

۲۲- فیلم The Silence of the Lambs

فیلم سکوت بره‌ها

اکران: ۱۴ فوریه ۱۹۹۱

زیرژانر: ترسناک روانشناختی

کارگردان: جاناتان دمی

نویسنده: تد تالی

بازیگران: جودی فاستر، آنتونی هاپکینز، اسکات گلن

 میانگین امتیازات The Silence of the Lambs در IMDB: ۸.۶ | امتیاز متاکریتیک: ۸۵

فیلم سکوت بره‌ها یک اثر اقتباسی و ترسناک دیگر است که تد تالی، نویسنده فیلم، داستان آن را براساس کتاب The Silence of the Lambs که به قلم توماس هریس منتشر شده، نوشته است. در این فیلم ما شاهد حضور هنرنمایی جودی فاسترِ محبوب در نقش یک مامور تازه‌کار سازمان اف بی آی به نام کلاریس استارلینگ بودیم؛ کسی که از دوره آموزشی‌اش خارج می‌شود تا یک قاتل سریالی به نام بوفالو بیل را دستگیر کند. روش کاری بوفالو بیل به این شکل بود که زنان را قربانی اعمال وحشتناک خود می‌کرد و بعد هم پوست آن‌ها را می‌کند. کلاریس برای اینکه بتواند در این مأموریت موفق باشد، یک سابقه روانی برای خودش ایجاد کرد و به سراغ یک زندانی به نام دکتر هانیبال لکتر رفت تا از او مشاوره بگیرد؛ هانیبال یک روانپزشک بسیار خوب و قاتل سریالی آدمخوار محسوب می‌شد.

پیش از این، داستان توماس هریس یک بار دیگر هم اقتباس شده بود که با نام Manhunter (شکارچی انسان) در سال ۱۹۸۶ به روی پرده سینماها رفت. این فیلم با فروش خیلی زیاد خود توانست جایگاه پنجمین اثر پرفروش سال ۱۹۹۱ را از آنِ خود کند. علاوه‌بر این، زمانی‌که سکوت بره‌ها در چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد، توانست جایزه خرس نقره‌ای برای بهترین کارگردان را به‌دست بیاورد. اما موفقیت‌های این اثر به همین‌جا ختم نشد بلکه فیلم The Silence of the Lambs، در آن زمان تبدیل به سومین اثری شد که توانست در مراسم اسکار، در پنج بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین بازیگر مرد، بهترین بازیگر زن و بهترین فیلمنامه اقتباسی، جایزه این مراسم را به‌دست بیاورد. از ویژگی‌های فوق‌العاده سکوت بره‌ها، همین بس که این فیلم تنها اثر ترسناک تاریخ محسوب می‌شود که توانسته جایزه بهترین فیلم را در مراسم اسکار کسب کند. سکوت بره‌ها قطعا یکی از بهترین فیلم های ترسناک تاریخ است.


تونی تاد در قالب شخصیت کندی من در فیلم Candyman

۲۱- فیلم Candyman

کندی من

اکران: ۱۶ اکتبر ۱۹۹۲

زیرژانر: ترسناک اسلشری

کارگردان: برنارد رز

نویسنده: برنارد رز

بازیگران: ویرجینیا مادسن، تونی تاد، زاندر برکلی

 میانگین امتیازات Candyman در IMDB: ۶.۶ | امتیاز متاکریتیک: ۶۱

فیلمنامه فیلم کندی من که براساس یک داستان کوتاه به نام The Forbidden نوشته شده، ماجرای یک دانش‌آموز شیکاگویی را حکایت می‌کند که تازه فارغ‌التحصیل شده است و قصد دارد یک پایان نامه را درباره افسانه‌های محلی و فولکلور را به پایان برساند. همین ماجراجویی باعث می‌شود تا او با یک افسانه به نام «کندی من» برخورد کند. در حقیقت کندی من روح یک هنرمند و فرزند یک برده است که در اواخر قرن ۱۹ به قتل رسیده بود؛ آن هم به خاطر ارتباط داشتن با دختر یک نقاش سفید پوست. زمانی‌که برنارد رز، کارگردان فیلم کندی من، تمایل و علاقه خود را نسبت به داستان کوتاه کلایو بارکر نشان داد، بارکر قبول کرد که حق و حقوق ساخت این اثر در اختیار او قرار دهد. با اینکه داستان بارکر در دوران معاصر و لیورپول جریان داشت، رز تصمیم گرفت که مکان آن را به شیکاگو تغییر دهد و با سبک و سیاق این شهر فیلمش را بسازد.

او تصمیم گرفت که محوریت فیلم را هم تغییر دهد و بیشتر از هر چیزی روی نژاد و طبقه اجتماعی در داخل شهر ایالات متحده تمرکز کند. فیلم کندی من با موفقیتی که به‌دست آورد، باعث شد تا دو دنباله با نام Candyman: Farewell to the Flesh در سال ۱۹۹۵ و Candyman: Day of the Dead در سال ۱۹۹۹ اکران شود. البته یک دنباله دیگر هم از این فیلم ساخته شده که ارتباط نسبتا کمی با نسخه اصلی دارد و قرار است در سال ۲۰۲۱ اکران شود. برخی از منتقدان معتقد هستند که نسخه اصلی فیلم کندی من، یک اثر کلاسیک معاصر در سینمای وحشت است. با اینکه تونی تاد به واسطه این فیلم تبدیل به یکی از نمادهای سینمای وحشت شد، اما در ابتدا قرار بود که ادی مورفی این نقش را در فیلم Candyman ایفا کند.

نظری یافت نشد